Gminny Ośrodek Kultury w Tuchomiu

Wyniki konkursu kulinarnego – Festiwal Smaków Regionalnych

Za nami IV Festiwal Smaków Regionalnych organizowany przez Koło Gospodyń Wiejskich w Trzebiatkowej, sołectwo Trzebiatkowa oraz Gminny Ośrodek Kultury w Tuchomiu. Tym razem tematem konkursu kulinarnego były dania z ryb słodkowodnych. Jury konkursu w tym roku oceniało 6 rybnych potraw. Wszystkie prezentowały się wspaniale i były apetyczne. Jury w składzie Wioletta Lewi Kiedrowska, Diana Krywiak, Halina Broc, Brygida Łojek, Magdalena Jendernal przyznało nagrody dla:
I miejsce- KGW Trzebiatkowa – szczupak faszerowany
II miejsce – Halina Kaszubowska – pstrąg po kaszubsku
III miejsce – Madgalena Wantoch Rekowska – pstrąg w sosie cytrynowym
IV miejsce – Józefa Krzyżyńska – pstrąg w galarecie
V miejsce – Anna Garbiak – karp w galarecie
VI miejsce – Beata Wójcik – lin pod leśną pierzynką
Dla każdej gospodyni organizatorzy przewidzieli nagrody rzeczowe.
Oprócz konkursu kulinarnego na uczestników festiwalu czekało wiele atrakcji: degustacja ciast i innych smakołyków przygotowanych przez KGW Trzebiatkowa, zumba z Agnieszką Fagasińską, wymiana korków na piękne rośliny, gry i zabawy dla dzieci, malowanie buziek, wielkie bańki. Panie z Koła Gospodyń wiejskich w Trzebiatkowej napracowały się ale efekt był znakomity i każdy świetnie się bawił.