Święto Dyni wraz z konkursem kulinarnym.
Konkurs kulinarny odbył się 17 października.
Potrawy z dyni zgłaszano w trzech kategoriach: dynia na słodko, dynia wytrawnie, dynia w przetworze.
Jury w składzie: Krzysztof Berlinkowski, Łukasz Złotkowski, Ewa Zientarska ( komisja oceniająca potrawy w kategorii dynia wytrawnie) oraz Joanna Banaś, Żaneta Spiczak Brzezińska, Diana Krywiak (komisja oceniająca potrawy w kategorii dynia na słodko i w przetworze) przyznała nagrody następującym osobom/organizacjom:
kategoria dynia wytrawnie:
miejsce I - krupnik z dynią - KGW Koło Gospodyń Wiejskich w Kramarzynach
miejsce II - pasta z dyni - Ewa Graczyk
miejsce III - kluski dyniowe w sosie - Leszek Kupczyk
dynia na słodko:
miejsce I - sernik dyniowy muśnięty żurawiną - KGW Trzebiatkowa
miejsce II - dyniowa zebra z sosem malinowym - Beata Wójcik
miejsce III - tort dyniowo-pomarańczowy - KGW "Jeżyny" Tągowie
kategoria dynia w przetworze:
miejsce I - dżem dyniowy - KGW Hekse z Masłowic Tuchomskich
miejsce II - dżem z dyni z lawendą - Beata Myszk
miejsce III - konfitura z dyni Janina Komarzańska
Wyróżnienia: Basia Mielnik, KGW Koło Gospodyń Wiejskich " Płomyk " Tuchomko, Brygida Woźniak, Marzena Lenc, Oliwia Wójcik.
Serdecznie dziękujemy za Wasze wspaniałe pomysły na potrawy, dziękujemy za te pyszności, które co roku serwujecie w konkursie. Dziękujemy jury, Zespołom Płomykowe Nutki, Sami Swoi, fantastycznym Jasiowi, Jagodzie, Marcelinie, naszym wspaniałym przyjaciołom (którzy zawsze zostają na porządki), Ekipie z CMS Tuchomie (dziewczyny pyszności), KGW Nowe Huty za pokaz lifecooking, wszystkim zaangażowanym i celebrującym z nami to popołudnie.
Dodaj komentarz
- to dla Ciebie staramy się być najlepsi, a Twoje zdanie bardzo nam w tym pomoże!